Het verhaal van Mike Barsaiyan

Graag willen wij het bijzondere verhaal van Mike Barsaiyan met jullie delen:

In 2006 ontvluchtte Mike Barsaiyan het onrustige Burundi en vroeg asiel aan in Nederland. Mike was een meer dan verdienstelijk hardloper op de 10 kilometer en de halve marathon. Helaas was dat geen garantie om een Nederlands paspoort te krijgen. Daarom stortte Mike zich dan ook vol overgave op een HBO studie op de Haagsche Hogeschool. Normaliter kan een succesvolle studie helpen bij het verkrijgen van een Nederlands paspoort. Mike mag helaas niet aan de tentamens deelnemen omdat hij geen identiteitskaart kan overleggen. Teleurgesteld accepteert hij na zeven jaar procederen dan ook het vliegticket van de overheid en reist op 27 augustus 2013 terug naar Burundi. Mike wil echter een toekomst opbouwen in Kenia. Daar trouwt hij met de mooie Viola en sticht de Holland Barsaiyan School in het bergdorpje Mosoriot. Van het geld dat zij voor hun bruiloft hebben gekregen hebben zij twee koeien aangeschaft, zodat de leerlingen dagelijks verse melk kunnen drinken.

Op zaterdag 26 mei 2018 staat de nu 30-jarige Mike Barsaiyan aan de start van de 35e Drenthe Halve Marathon in Klazienaveen.

Cynthia Jagt
0 COMMENTS
Powered by Khore by Showthemes